Επωνύμως…

Το video περιεχόμενο μπορεί να αποδειχθεί μία καλή επένδυση

Το video περιεχόμενο μπορεί να αποδειχθεί μία καλή επένδυση

Με τα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα να είναι πλέον πολυάριθμα, το θέμα του ψηφιακού μάρκετινγκ έχει τη δική του, μεγάλη σημασία.

Γενικότερα, το ζητούμενο για ένα eshop είναι να βρει τρόπους διαφοροποίησης, προκειμένου να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Και η δημιουργία περιεχομένου μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της διαφοροποίησης.

Η δημιουργία περιεχομένου είναι κάτι, βέβαια, που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια. Και πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν επενδύσει σε αυτό με αρκετά καλά αποτελέσματα. Όμως, είμαστε στην εποχή του video, ή για την ακρίβεια των videos μικρής διάρκειας καθώς κάτι το TikTok, κάτι τα reels στο Instagram ή ακόμη και τα YouTube Shorts, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα. Και πολλοί -μα πάρα πολλοί καταναλωτές- αρέσκονται να βλέπουν τέτοιου είδους video. Θα μπορούσε ένα eshop να αξιοποιήσει αυτή την τάση; Προφανώς και ναι, είναι η απάντηση.

Βέβαια, υπάρχουν πολλά σημεία που χρήζουν προσοχής. Το περιεχόμενο σε ένα τέτοιο video δεν πρέπει να είναι διαφημιστικό, γιατί τότε είναι πολύ πιθανό να «χάσεις» τον πελάτη. Πρέπει να είναι αρκετά έξυπνο, χρηστικό ή κωμικό, προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον του χρήστη των social media. Και επιπλέον, πρέπει να είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε το διαφημιστικό μήνυμα να περνά με έναν πλάγιο τρόπο και να μην ενοχλεί, αλλά ταυτόχρονα να είναι και αρκετά εμφανές.

Δύσκολη η άσκηση, προφανώς. Η εύκολη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιον influencer αλλά το κόστος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Μία στρατηγική που θα αξιοποιεί τους υφιστάμενους followers του eshop στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει με ορισμένα τρικ, όπως είναι οι διαγωνισμοί ή οι χρηστικές πληροφορίες, προκειμένου να αυξηθούν οι followers, μεσοπρόθεσμα θα έχει μάλλον καλύτερα αποτελέσματα. Ή ένας συνδυασμός της αξιοποίησης της δύναμης ενός ή μίας influencer και η επένδυση στην προώθηση των δικών σου καναλιών στα social media.

Φυσικά, το καλό περιεχόμενο είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά! Ειδικά, όταν το περιεχόμενο αυτό είναι μοναδικό και διαφορετικό από ό,τι άλλο υπάρχει. Γιατί εκεί θα φανεί η διαφορά και εκεί είναι που τα αποτελέσματα μεσοπρόθεσμα θα είναι πολύ καλύτερα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι μία άσκηση που θέλει αρκετή προσπάθεια.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search