Digital Payments

Γερμανική νομοθετική πρόταση ανησυχεί την Klarna

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας σκοπεύει να τροποποιήσει τον νόμο περί προστασίας δεδομένων, περιλαμβάνοντας αυστηρότερους ελέγχους πιστοληπτικής ικανότητας, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην Klarna και σε άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, εγείροντας ανησυχίες στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληρωμών, για το εάν θα μπορούν να διενεργούν αυτόματους πιστωτικούς ελέγχους.

Διάθεση λύσεων All in One & Digital Ταμειακής από την NBG Pay και τον Όμιλο EPSILON NET

Η NBG Pay και ο Όμιλος EPSILON NET ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, για τη διάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων στο τομέα του acquiring business, με έμφαση στις λύσεις All in One και e-commerce.

Ένας στους 4  Έλληνες χρησιμοποιεί ψηφιακά πορτοφόλια για τις πληρωμές του

Κερδίζουν συνεχώς έδαφος οι πληρωμές με κάρτα, καθώς περισσότεροι από 8 στους 10, παίρνουν μαζί τους κάρτες, ή και το ψηφιακό τους πορτοφόλι όταν φεύγουν από το σπίτι τους, ενώ 1 στους 3 επιλέγει να έχει μαζί του αποκλειστικά κάρτες ή ψηφιακό πορτοφόλι.

Τα παραπάνω ευρήματα προέρχονται από την πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη από το INEMY – EΣΕΕ για λογαριασμό της Visa, με θέμα τη διείσδυση των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα και τις καταναλωτικές συνήθειες.

Νέα υπηρεσία πληρωμής “Pay in 30 days” από την Klarna

Η Klarna, η κορυφαία παγκοσμίως υπηρεσία πληρωμών και αγορών με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, λανσάρει επίσημα τη νέα υπηρεσία πληρωμής Pay in 30 days (Πληρωμή σε 30 ημέρες) στην ελληνική αγορά.

Με την υπηρεσία Pay in 30, οι καταναλωτές μπορούν να εξοφλήσουν τις online και in-store αγορές τους σε διάστημα 30 ημερών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, άτοκα και χωρίς έξοδα.

Cardlink: Η κίνηση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Η Cardlink, μέλος της Worldline, του ευρωπαϊκού ηγέτη στις υπηρεσίες πληρωμών, συγκεντρώνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα* που προκύπτουν από τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με κάρτα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και παρουσιάζει συνολικά τις κινήσεις της αγοράς εντός της εορταστικής περιόδου (20/12-01/01).

Αναλυτικότερα, την περίοδο 20 Δεκεμβρίου - 01 Ιανουαρίου, οι περισσότερες συναλλαγές με κάρτα διενεργήθηκαν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, με ρεκόρ 5.601 συναλλαγές με κάρτα σε ένα λεπτό, ενώ σε επίπεδο δευτερολέπτου, οι περισσότερες συναλλαγές έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μάλιστα δύο φορές μέσα στην ημέρα με 159 συναλλαγές με κάρτα σε ένα δευτερόλεπτο. Επιπλέον, το πρώτο peak συναλλαγών για το 2024 σημειώθηκε μόλις μία ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου στις 01:20, με 274 συναλλαγές.

Διπλασιασμός της αξίας συναλλαγών Buy Now Pay Later αναμένεται έως το 2028

Σημαντικές αλλαγές στην αγορά των πληρωμών αναμένεται να φέρουν οι συναλλαγές BNPL (Buy Now Pay Later) σύμφωνα με έκθεση της Juniper Research, η οποία εκτιμά ότι έως το 2028, η αξία τους θα φτάσει τα $687 δισ., από τα $334 δισ. που αναμένετα να φτάσουν φέτος.

Αυτή η ανάπτυξη θα οδηγηθεί από την αύξηση της ωριμότητας της αγοράς και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, υποστηριζόμενη από ρυθμιστικές πρωτοβουλίες και μεγαλύτερη αποδοχή, ιδίως σε περιπτώσεις χρήσης B2B.

Klarna: Συμβουλές για τις διαδικτυακές απάτες κατά τις ηλεκτρονικές αγορές

Η Klarna, η κορυφαία παγκοσμίως υπηρεσία πληρωμών και αγορών με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, διεξήγαγε έρευνα σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Nepa, σχετικά με τις καταναλωτικές συνήθειες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα και σε σχετική ερώτηση, το 18% των Ελλήνων καταναλωτών δήλωσε ότι έχει υποστεί απάτη σε ηλεκτρονικές αγορές σε εορταστικές περιόδους στο παρελθόν, με το ηλικιακό group με το υψηλότερο ποσοστό να είναι το 18-26 (26%).

Το Rakuten Viber γιορτάζει το 1 εκατομμύριο ενεργά ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Το Rakuten Viber, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιδιωτική και ασφαλή επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και φωνητικών κλήσεων, γιορτάζει ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες της λειτουργίας των Πληρωμών μέσω Viber μέσα σε λιγότερο από ένα έτος από την πλήρη εκκίνηση της υπηρεσίας.

Αυτό το επίτευγμα συμπίπτει με την παρουσίαση δύο νέων δυνατοτήτων ενώ φέρνει και μια ματιά στις συναρπαστικές εξελίξεις που έρχονται το 2024.

Προ των πυλών το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι

Ένα βήμα πριν από την εισαγωγή του “ψηφιακού πορτοφολιού” στην καθημερινότητά τους βρίσκονται πλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες, αποκτώντας με το Digital Identity Wallet μια εναλλακτική λύση διαδικτυακής ταυτοποίησης.

Με σκοπό τη διασφάλιση μιας αξιόπιστης και ασφαλούς “ψηφιακής ταυτότητας” για όλους τους Ευρωπαίους, η Προεδρία του Συμβουλίου και οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία στο πλαίσιο για μια ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα (eID).

Οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν υπηρεσίες Buy Now, Pay Later έναντι των πιστωτικών καρτών

Η Klarna, η κορυφαία παγκοσμίως υπηρεσία πληρωμών και αγορών με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, δημοσίευσε την έρευνα «Shopping Pulse Report 2023» για το 3ο τρίμηνο του έτους, αναδεικνύοντας στις τελευταίες καταναλωτικές τάσεις και συμπεριφορές στην ελληνική αγορά.

Σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Nepa, η Klarna πραγματοποίησε έρευνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 16.000 καταναλωτών από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Payments

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search