Startups

Δωρεάν Legal School για startups από τη Saplegal και τη Startup Pathways

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται το Legal Startup School, ένα δωρεάν διήμερο online εντατικό πρόγραμμα με επίκεντρο τα νομικά ζητήματα για τις startups, από την ιδέα μέχρι την επένδυση και το exit, με την αποκλειστική υποστήριξη της δικηγορικής εταιρείας Saplegal - Α.S. Papadimitriou & Partners.

Μετά την επιτυχία των τεσσάρων πρώτων προγραμμάτων, το Startup School επιστρέφει με ένα... legal twist, στις 17-18 Ιανουαρίου 2024, με training sessions από τους συνεργάτες της Saplegal και fireside chats με σημαντικούς επενδυτές και επιχειρηματίες.

Η Cardlink λάνσαρε τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Business Factory

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου επιτυχημένου κύκλου του Business Factory, η Cardlink, μέλος της Worldline, του ευρωπαϊκού ηγέτη στις υπηρεσίες πληρωμών, λάνσαρε τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, με σκοπό να αναδειχθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που θα αναπτυχθούν και θα υλοποιηθούν σε πραγματικό περιβάλλον.

Η Cardlink προωθεί διαχρονικά την καινοτομία, τόσο μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, όσο και μέσα από πρωτοβουλίες όπως το Retail Innovation Hub, το πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, με στρατηγικό συνεργάτη το Found.ation.

Found.ation: Με πάνω από €485 εκ. χρηματοδοτήθηκαν ελληνικές startups το 2023

Το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας) και την υποστήριξη της EATE (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων), παρουσίασε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το report Startups in Greece, με σκοπό την καταγραφή του οικοσυστήματος των startups στην Ελλάδα.  

Το report, που έχει καθιερωθεί ως σημαντική πηγή πληροφοριών σχετικά με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στη χώρα, υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των  egg | Eurobank | Corallia, Roche και Seedblink

H SafeSize αναδείχτηκε startup της χρονιάς στα Startupper Awards 2023

Η SafeSize,  πρωτοπόρος στον κλάδο της τεχνολογίας λιανικής πώλησης υποδημάτων, αναδείχθηκε νικήτρια στα Startupper Awards 2023, λαμβάνοντας το βραβείο “Startup of the Year”.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου στο χώρο του Ελληνικού Κόσμου. Σε μια λαμπερή βραδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσαν το «παρών» σπουδαίες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Μείωση 38% στις χρηματοδοτήσεις προς ευρωπαϊκές startups το 2023

Τη χειρότερη χρηματοδοτική κρίση των τελευταίων ετών αντιμετωπίζει φέτος το νεοφυές οικοσύστημα της Ευρώπης.

Οι ευρωπαϊκές startups, αφενός βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μείωση των αποτιμήσεων τους και αφετέρου αντιμετωπίζουν την απροθυμία των επενδυτών να προβούν σε εκτεταμένες χρηματοδοτήσεις.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ScaleUp for Positive Impact

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ScaleUp for Positive Impact, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για νεοφυείς επιχειρήσεις που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Microsoft με την Endeavor Greece.

Κατά τη διάρκεια του εξάμηνου προγράμματος, το οποίο εστίασε στην ανάπτυξη startups με βάση την ταχύτητα και τη βιωσιμότητα, κάνοντας χρήση μεταξύ άλλων της τεχνητής νοημοσύνης, 15 συμμετέχουσες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να εκτεθούν σε καινοτόμα εργαλεία και καλές πρακτικές και να συζητήσουν με ηγετικά στελέχη από τον χώρο της τεχνολογίας ευκαιρίες, προκλήσεις και στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης κάθε επιχείρησης.

Στα 50 καλύτερα οικοσυστήματα του κόσμου για startups η Ελλάδα

Τη θέση της στην παγκόσμια νεοφυή σκηνή συνεχίζει να ισχυροποιεί η Ελλάδα, με το ελληνικό οικοσύστημα να καταλαμβάνει μία θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2023.

Μάλιστα, η Ελλάδα όχι μόνο κατατάσσεται στην 46η θέση μεταξύ των κορυφαίων οικοσυστημάτων του κόσμου για τις startups, αλλά καταφέρνει να βελτιώσει τη θέση της σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν βρισκόταν στην 48η του Τop50 του κόσμου.

HEBAN: Δύο χρόνια δράσης, 70 business angels, 10+ επενδύσεις

Δύο χρόνια ενεργούς δράσης συμπληρώνει φέτος, τον Ιούνιο, το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (Hellenic Business Angels Network – HeBAN), το οποίο πλέον αριθμεί περισσότερα από 70 μέλη.

Το HeBAN, που έχει συσταθεί ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο European Business Angels Network (EBAN) και το Global Business Angels Network (GBAN), αποτελεί τη μετεξέλιξη του αντίστοιχου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που από το 2015, εργαζόταν για την εκπαίδευση των Ελλήνων angels και την ανάπτυξη του θεσμού στην Ελλάδα.

Στην Αττική έχουν την έδρα τους 2 στις 3 ελληνικές startups

Επικεντρωμένο στην Αττική παραμένει το εγχώριο νεοφυές οικοσύστημα, με το 68% των startups του Elevate Greece να έχει την έδρα του στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Πρακτικά, οι 2 στις 3 ελληνικές startups έχουν ως έδρα την Αττική, με την “αστυφιλία” του οικοσυστήματος να υπογραμμίζει την ανάγκη στήριξης των  νεοφυών εταιρειών από την περιφέρεια.

Τελευταίες ημέρες αιτήσεων για το EIT Digital Venture Program 2023

Έως και τα μεσάνυχτα της 16ης Απριλίου 2023 θα είναι ανοικτή για υποβολή αιτήσεων η πλατφόρμα του EIT Digital Venture Program, δίνοντας την ευκαιρία σε πρώιμες startups να διεκδικήσουν χρηματοδότηση που φτάνει έως και €25.000.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική δράση υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που για έκτη χρονιά ενισχύει startups σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, συνδυάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης και καθοδήγησης με χρηματοδότηση.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Startups

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search