Tech & Business

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε μια νομοθεσία που δίνει στον ιδιοκτήτη του TikTok, την κινεζική ByteDance, έξι μήνες για να εκχωρήσει την εφαρμογή. Εάν η ByteDance δεν συμμορφωθεί, το TikTok ενδέχεται να αντιμετωπίσει πλήρη απαγόρευση στις ΗΠΑ, επηρεάζοντας τους 150 εκατομμύρια χρήστες του.

Όταν ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την ψηφοφορία, ο Joe Baiden είπε: «Αν το περάσουν, θα το υπογράψω».

 

Η πιθανή απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ θα επηρεάσει σημαντικά τους διαφημιστές και τους διαφημιζόμενους, ειδικά αυτούς που στοχεύουν τη Gen Z, το κοινό που προτιμά το TikTok σε σχέση με πλατφόρμες όπως η Google, καθιστώντας το ένα κρίσιμο κανάλι για τους διαφημιστές που επιδιώκουν να το προσεγγίσουν.

Ενώ ο Λευκός Οίκος προσέφερε τεχνική υποστήριξη στη σύνταξη του νομοσχεδίου, η εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι «χρειάζεται ακόμα λίγη δουλειά» προτού φτάσει σε σημείο όπου ο Πρόεδρος Baiden θα την ενέκρινε.

Το νομοσχέδιο υιοθετεί μια διπλή στρατηγική. Αρχικά, η ByteDance θα υποχρεωθεί να εκχωρήσει την πλατφόρμα εντός 180 ημερών από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Εάν δεν το πράξει, θα έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευσή της στις ΗΠΑ. Επιπλέον, το νομοσχέδιο θεσπίζει μια σαφή διαδικασία, δίνοντας στην εκτελεστική εξουσία τη δυνατότητα να περιορίζει την πρόσβαση σε εφαρμογές που ανήκουν σε ξένες εταιρείες, ειδικά εάν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Η ψηφοφορία διεξάγεται για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. Η εφαρμογή ανήκει στην ByteDance, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο και επομένως εμπίπτει στους αμφιλεγόμενους νόμους της Κίνας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αυτοί οι νόμοι, μεταξύ άλλων, περιέχουν διατάξεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να απαιτήσουν από την ByteDance να παραδώσει τα δεδομένα των χρηστών του TikTok στις ΗΠΑ, στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το TikTok κατηγόρησε τους Γερουσιαστές των ΗΠΑ ότι διοργάνωσαν μια «προκαθορισμένη» ψηφοφορία για την απαγόρευση της πλατφόρμας στις ΗΠΑ:
«Αυτή η νομοθεσία έχει ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα: την πλήρη απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αφαιρέσει από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς το συνταγματικό τους δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.
Εφόσον αυτό συμβεί, θα βλάψει εκατομμύρια επιχειρήσεις, θα στερήσει από τους καλλιτέχνες το κοινό και θα εκμηδενίζει τα προς το ζην αμέτρητων δημιουργών σε όλη τη χώρα».

 

Εικόνα: J. Amill Santiago, Unsplash

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search