Telecoms

Η Cegeka επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα  με νέο γραφείο στην Αθήνα

Η Cegeka, παγκόσμιος όμιλος παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT) με έδρα το Βέλγιο, ανακοίνωσε σήμερα το άνοιγμα του νεότερου γραφείου της στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, στην Αθήνα.

Το νέο γραφείο λειτουργεί επί του παρόντος ως η βάση για τους 50 εργαζόμενους του Global Delivery Center της Cegeka, που έχει στόχο να διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό του σε 100 άτομα έως το τέλος του έτους.

Lancom: Στρατηγική συνεργασία με το AMS-IX για την ενίσχυση των υπηρεσιών Remote Peering

Η Lancom, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών data center, cloud και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τo Amsterdam Internet Exchange - AMS-IX.

H συνεργασία αυτή θα προσφέρει στους πελάτες της Lancom τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο του AMS-IX από όλα τα ιδιόκτητα data centers της Lancom, συμπεριλαμβανομένων του Balkan Gate Thessaloniki και του επερχόμενου Balkan Gate Heraklion στην Κρήτη.

Accenture: Το τεχνολογικό έλλειμα εμπόδιο στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών παρόχων

Στο ασταθές περιβάλλον των τελευταίων 15 ετών, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εξακολουθούν να πασχίζουν με το δισεπίλυτο έλλειμα τεχνολογίας.

Μια νέα μελέτη της Accenture υπογραμμίζει πώς οι πάροχοι αναπτύσσουν νέα συστήματα για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά τα legacy συστήματα που διατηρούν αποτελούν τροχοπέδη στην παραγωγικότητα και την καινοτομία.

Στην πραγματικότητα, τα τρία τέταρτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι το τελευταίο έτος (2023) το τεχνολογικό έλλειμα των legacy συστημάτων ήταν ίσο ή μεγαλύτερο του 55%.

Οι μισές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας θα είναι 5G έως το 2029

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του GSMA Intelligence, μέχρι το 2029 το ήμισυ (51%) των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας θα είναι 5G, ενώ το ποσοστό αυτό θα φτάσει στο 56% με ορίζοντα τα τέλη της δεκαετίας.

Το 5G έχει την ταχύτερη ανάπτυξη από όλες τις γενιές κινητής τηλεφωνίας μέχρι σήμερα, ξεπερνώντας το 1 δισ. συνδέσεις μέχρι το τέλος του 2022, φθάνοντας το 1,6 δισ. συνδέσεις στο τέλος του 2023 και τα 5,5 δισ. έως το 2030.

MWC24: 11η συνεχόμενη ελληνική αποστολή, στο μεγαλύτερο συνέδριο καινοτομίας παγκοσμίως

Τη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή συνδιοργανώνει για τη διεθνή έκθεση MWC24 Barcelona, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη σημαντικότερη εκδήλωση στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών παγκοσμίως, η οποία θα διεξαχθεί την περίοδο από 26 έως 29 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της Βαρκελώνης, η χώρα μας θα δώσει το παρόν στην έκθεση με τη μεγαλύτερη παρουσία μέχρι σήμερα.

Ανάγκη νέου οράματος στην ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη

Τον κώδωνα του κινδύνου για εξασθένιση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών κρούουν 26 θεσμικοί φορείς και μεμονωμένες εταιρείες του κλάδου.

Σε κοινό τους “μανιφέστο” οι εν λόγω φορείς, ανάμεσα στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων (ΕΤΝΟ) και η Ένωση Δικτύων Κινητής Τηλεφωνίας (GSMA), εκφράζουν φόβους για ψηφιακή υστέρηση της Ένωσης έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Πάνω από $260 δισ. οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στο Internet of Things

Δυνάμεις ανακτά η αγορά του Internet of Things (IoT) στην Ευρώπη. Για του λόγου το αληθές, οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στο IoT εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα $260 δισ. το 2024, δείχνοντας ανθεκτικότητα εν μέσω της παγκόσμιας αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του “Worldwide Internet of Things Spending Guide” της IDC, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να επενδύσουν περίπου $260 δισ. σε λύσεις, που σχετίζονται με το Internet of Things (IoT) το 2024.

Έσοδα $400 δισ. αναμένονται για τους παρόχους 5G το 2024

Πρόσθετα έσοδα από υπηρεσίες, της τάξης των 400 δισ. δολαρίων, φέρνει το 2024 στους παρόχους το 5G.

Νέα έρευνα της Juniper Research ανάμεσα στους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στις αγορές τηλεπικοινωνιών, διαπίστωσε ότι οι πάροχοι θα δημιουργήσουν έσοδα $400 δισ. από υπηρεσίες, που παρέχονται μέσω δικτύων 5G το 2024. Το ποσό αυτό συνιστά ετήσια αύξηση 32% από την αντίστοιχη επίδοση του 2023.

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά της για το 2024 παρουσίασε η διοίκηση της ADAPTIT, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πλέον εξωστρεφείς εταιρείες της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της ADAPTIT, ο κύκλος εργασιών για το 2023 θα ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2022, ενώ η συνολική αύξηση κύκλου εργασιών την τελευταία πενταετία ανέρχεται σε 350% . Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται πως θα κινηθούν σε επίπεδα άνω των 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Το 5G Conference μεγαλώνει και μετασχηματίζεται σε  Advanced Telecoms & IoT Summit!

Μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το 5G Conference SE Europe μεγαλώνει και μετατρέπεται σε μια πιο ευρεία διοργάνωση για τις τηλεπικοινωνίες, το Advanced Telecoms & IoT Summit.

Το Advanced Telecoms & IoT Summit 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Telecoms

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search