Digital Payments

Γερμανική νομοθετική πρόταση ανησυχεί την Klarna

Γερμανική νομοθετική πρόταση ανησυχεί την Klarna

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας σκοπεύει να τροποποιήσει τον νόμο περί προστασίας δεδομένων, περιλαμβάνοντας αυστηρότερους ελέγχους πιστοληπτικής ικανότητας, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην Klarna και σε άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, εγείροντας ανησυχίες στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληρωμών, για το εάν θα μπορούν να διενεργούν αυτόματους πιστωτικούς ελέγχους.

Η νομοθετική πρόταση συνεπάγεται ότι τα δεδομένα της διεύθυνσης των καταναλωτών δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για αναφορές πιστώσεων στο μέλλον, ενώ οι πάροχοι Buy Now Pay Later όπως η Klarna, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις πληροφορίες.

Στα μέσα Μαρτίου, η Klarna φέρεται να επικοινώνησε με την Bitkom, τον συνήγορο της βιομηχανίας πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία, ενώ σημειώνει ότι αυτή η νομοθετική πρόταση θα μπορούσε να «περιορίσει ή ακόμη και να απαγορεύσει τους ελέγχους πιστοληπτικής ικανότητας». Εκτός από την Klarna και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών λέγεται ότι προσέγγισαν την Bitkom, ενώ αναμένονται σύντομα και ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, οι εταιρείες στη Γερμανία δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν δεδομένα διεύθυνσης για την αξιολόγηση του πιστοληπτικού κινδύνου. Η πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταναλωτών δεν παρέχει εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με τους σκεπτικιστές, οι νέοι κανόνες δεν είναι στο πνεύμα του νόμου, γιατί βλάπτουν έμμεσα τους καταναλωτές. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες Buy Now Pay Later, που γνωρίζουν σημαντική ανάπτυξη στη Γερμανία, θα γίνουν πιο περίπλοκες από όσο χρειάζεται. Επιπλέον, η απάτη και το ξέπλυμα χρήματος θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν οι εταιρείες δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν τη διεύθυνση και τα τραπεζικά δεδομένα για επαλήθευση.

Η Klarna, που εξυπηρετεί πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη, ελπίζει ότι η προτεινόμενη νομοθετική τροποποίηση θα αναθεωρηθεί πριν ληφθεί η τελική απόφαση, το καλοκαίρι.

 

Πηγή: ecommercenews

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Payments

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search