Στο νέο WordPress θα συμπεριλαμβάνονται λιγότερα core features;

Στο νέο WordPress θα συμπεριλαμβάνονται λιγότερα core features;

Λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του WordPress, η οποία αναμένεται τον επόμενο μήνα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσφέρονται βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας ως πρόσθετα και να μη συμπεριλαμβάνονται στον πυρήνα του.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε να υιοθετηθεί μία φιλοσοφία plugin-first, έτσι ώστε να ενημερώνονται τα μέρη της πλατφόρμας, καθώς και η ίδια η πλατφόρμα σε πιο τακτική βάση.

Ο δημιουργός τού WordPress, Matt Mullenweg, υποστηρίζει αυτό το ενδεχόμενο σε ένα blog post του, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για WordPress developers στις ΗΠΑ.

Η παραίνεση αυτή έρχεται λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του WordPress, 6.1, η οποία βρίσκεται στη Beta 3 και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Αφορμή ήταν το γεγονός ότι η έκδοση 6.1 θα περιλάμβανε ένα χαρακτηριστικό για τη μετατροπή εικόνων στο πρότυπο WebP, κάτι που τελικά απορρίφθηκε και αυτή η δυνατότητα θα διατεθεί με τη μορφή plugin.

Η αφαίρεση λειτουργιών από τον πυρήνα και η διάθεσή τους ως πρόσθετα, σημειώνει ο Mullenweg, σημαίνει ότι το WordPress θα μπορεί να ενημερώνεται πιο τακτικά και να προσφέρει πιο αξιόπιστα plugins. Επίσης, μια ομάδα που είναι συνδεδεμένη με το WordPress μπορεί να δημιουργήσει αυτά τα "canonical plugins", αντί για τρίτους προγραμματιστές. Τέλος, υποστηρίζει πως μια φιλοσοφία plugin-first, θα επιτρέψει την ταχύτερη ανάπτυξη του πυρήνα και τη συχνότερη διάθεση εκδόσεων της πλατφόρμας, η οποία θα πρέπει πλέον να απαλλαγεί και από χαρακτηριστικά που συχνά έρχονται ad hoc.

Όπως είναι αναμενόμενο, δεν είναι όλοι σύμφωνοι με αυτή την ιδέα. Ένας από τους προγραμματιστές του WordPress, ο Jon Brown, ανησυχεί για τη χρηστικότητα αυτής της προσέγγισης, αφού το WordPress έχει ήδη περίπου 60.000 πρόσθετα. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν και να αποεπιλέγουν χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται στην πλατφόρμα.

Η συζήτηση στην κοινότητα του WordPress για τα canonical plugins έχει ξεκινήσει ήδη από το 2009. Η προσθήκη για τη μετατροπή εικόνων στο πρότυπο WebP με αφορμή την έκδοση 6.1 του WordPress, είναι ο βασικός λόγος που αναθερμάνθηκε το ζήτημα. Το ποια επιλογή θα ακολουθηθεί τελικά, δεν είναι ακόμη σαφές.

 

Εικόνα: Fikret tozak , Unsplash
  

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Developers

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search