Digital Design

Η Adobe εξαγοράζει την Figma με αντίτιμο 20 δισ. δολάρια

Η Adobe εξαγοράζει την Figma με αντίτιμο 20 δισ. δολάρια

Μετά τις φήμες που αρχικά κυκλοφόρησαν την Πέμπτη, η Adobe επισημοποίησε με δελτίο Τύπου την εξαγορά τής Figma, μίας βασικής ανταγωνίστριάς της. Το εξαιρετικά υψηλό τίμημα θα κυμανθεί στα 20 δισ. δολάρια και θα καταβληθεί σε μετρητά και μετοχές.

Είναι μία πολύ σημαντική είδηση στον κόσμο του design και του development, καθώς η Figma είναι μεγάλος ανταγωνιστής των προϊόντων XD της Adobe τα τελευταία χρόνια.

Η Figma είναι μια πλατφόρμα συνεργατικού σχεδιασμού που ιδρύθηκε ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια και έχει γίνει συνεργάτης-κλειδί για πολλές και μεγάλες επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, χιλιάδες σχεδιαστές και προγραμματιστές στη Microsoft βασίζονται στη Figma καθημερινά για την κατασκευή του Office, των Windows και άλλων εφαρμογών. 

Η Adobe σχεδιάζει να συνδυάσει τη δική της κοινότητα με της Figma και είναι πιθανό ότι θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα και υπηρεσίες της Figma στο Adobe Creative Suite κάποια στιγμή στο μέλλον. Μέχρι τότε, η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομη.

"Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να τρέχουμε τη Figma με τον τρόπο που τη διευθύναμε πάντα - συνεχίζοντας να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για την κοινότητά μας, την κουλτούρα μας και την επιχείρησή μας", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Dylan Field, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Ο Field θα συνεχίσει να είναι Διευθύνων Σύμβουλος και θα αναφέρεται στον πρόεδρο της Adobe, David Wadhwani.

Όπως αναφέρει η Adobe στην ανακοίνωσή της, "Μαζί, η Adobe και η Figma θα οραματιστούν το μέλλον της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας, θα επιταχύνουν τη δημιουργικότητα στο Web, θα προωθήσουν το σχεδιασμό προϊόντων και θα εμπνεύσουν παγκόσμιες κοινότητες δημιουργών, σχεδιαστών και προγραμματιστών. Η ενοποιημένη εταιρεία θα έχει μια τεράστια ευκαιρία σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, για να δημιουργήσει σημαντική αξία για τους πελάτες της, τους μετόχους της και τον κλάδο".

Εικόνα: Mika Novo, Unsplash

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Design

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search