Startups

Στα 50 καλύτερα οικοσυστήματα του κόσμου για startups η Ελλάδα

Στα 50 καλύτερα οικοσυστήματα του κόσμου για startups η Ελλάδα

Τη θέση της στην παγκόσμια νεοφυή σκηνή συνεχίζει να ισχυροποιεί η Ελλάδα, με το ελληνικό οικοσύστημα να καταλαμβάνει μία θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2023.

Μάλιστα, η Ελλάδα όχι μόνο κατατάσσεται στην 46η θέση μεταξύ των κορυφαίων οικοσυστημάτων του κόσμου για τις startups, αλλά καταφέρνει να βελτιώσει τη θέση της σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν βρισκόταν στην 48η του Τop50 του κόσμου.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα καταφέρνει να βελτιώσει τη θέση της, με το οικοσύστημα να περιλαμβάνεται στο “Τop30” με τις κορυφαίες σκηνές για startups στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, το 2023, το εγχώριο οικοσύστημα κατακτά την 28η θέση μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη, έχοντας βελτιώσει την επίδοσή του από την 29η που είχε το 2022.

Περίοπτη θέση έχει η Ελλάδα και στο βαλκανικό τοπίο καινοτομίας, κατακτώντας για το 2023 την 4η θέση ανάμεσα στα κορυφαία οικοσυστήματα της περιοχής - από την 5η έναν χρόνο νωρίτερα.

Το startup οικοσύστημα της Ελλάδας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και με τις σωστές δημόσιες πρωτοβουλίες, η χώρα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν ώριμο περιφερειακό κόμβο για startups”, τονίζει η έκθεση “Global Startup Ecosystem Index, 2023” της StartupBlink.

Παρά το γεγονός ότι επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση το 2008 και από την πανδημία COVID-19 το 2020, η Ελλάδα παραμένει ανθεκτική. Η χώρα έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο με το Viva Wallet και την PeopleCert να ξεπερνούν το $1 δισ. σε αποτιμήσεις το 2022”, αναφέρει για την Ελλάδα η έκθεση “Global Startup Ecosystem Index, 2023”.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

Εικόνα: Damir Kopezhanov, Unsplash

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Startups

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search