Digital Payments

Διπλασιασμός της αξίας συναλλαγών Buy Now Pay Later αναμένεται έως το 2028

Διπλασιασμός της αξίας συναλλαγών Buy Now Pay Later αναμένεται έως το 2028

Σημαντικές αλλαγές στην αγορά των πληρωμών αναμένεται να φέρουν οι συναλλαγές BNPL (Buy Now Pay Later) σύμφωνα με έκθεση της Juniper Research, η οποία εκτιμά ότι έως το 2028, η αξία τους θα φτάσει τα $687 δισ., από τα $334 δισ. που αναμένετα να φτάσουν φέτος.

Αυτή η ανάπτυξη θα οδηγηθεί από την αύξηση της ωριμότητας της αγοράς και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, υποστηριζόμενη από ρυθμιστικές πρωτοβουλίες και μεγαλύτερη αποδοχή, ιδίως σε περιπτώσεις χρήσης B2B.

Σύμφωνα με την έκθεση, αρκετές αγορές όπου το BNPL απολαμβάνει μεγάλης δημοτικότητας έχουν προτείνει ρυθμιστικές αλλαγές, με τη Δανία να είναι η πρώτη χώρα, που εφάρμοσε σχετικούς κανονισμούς.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο, σύμφωνα με τους αναλυτές, παρέχει στους καταναλωτές υπηρεσιών BNPL μεγαλύτερη προστασία, αλλά δυνητικά περιορίζει τον ρυθμό ανάπτυξης. “Η διασφάλιση της προστασίας των καταναλωτών για το BNPL αυξάνει την απήχησή του σε ηλικιακές κατηγορίες πολιτών. Για παράδειγμα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες γίνονται όλο και πιο ανοιχτοί στο Buy Now Pay Later, μια τάση που αναμένεται να τροφοδοτήσει με τη σειρά της τη συνεχή ανάπτυξη της αγοράς”, αναφέρεται στην έκθεση.

Επίσης, στην έκθεση διαπιστώνεται ότι το 2023, η αγορά B2B BNPL έφτασε τα $14 δισ. σε αξία παγκοσμίως, καθώς η ευαισθητοποίηση για τις υπηρεσίες αυξήθηκε και οι επιχειρήσεις αναζήτησαν εναλλακτικές πιστωτικές ρυθμίσεις, μέσα σε ταραχώδεις οικονομικές συνθήκες.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα Shopping Pulse Report της Klarna, το 53% των καταναλωτών δηλώνει ότι θα επέλεγε υπηρεσίες BNPL για πληρωμές με άτοκες δόσεις, και το 32% ότι θα προτιμούσε τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Επιπλέον, το 60% των Ελλήνων καταναλωτών θεωρεί χρήσιμο να μπορεί να πληρώσει ένα ακριβό προϊόν σε ισόποσες δόσεις, χωρίς πρόσθετο κόστος ή τόκους.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

Η εικόνα δημιουργήθηκε με χρήση πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Payments

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search