Επωνύμως…

Είναι τα lockers το μέλλον του eCommerce στην Ελλάδα;

Είναι τα lockers το μέλλον του eCommerce στην Ελλάδα;

Όταν τα smart lockers έκαναν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να «αποδοκιμάσουν» τις επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα, υποστηρίζοντας ότι ότι ο Έλληνας προτιμά να παραλαμβάνει στο σπίτι του ή στο γραφείο του. Όμως, αυτή η άποψη αρχίζει να αποδεικνύεται όλο και περισσότερο λανθασμένη.

Καθώς τα δίκτυα των smart lockers αλλά και των σημείων παράδοσης επεκτείνονται, οι Έλληνες αρχίζουν και προτιμούν όλο και περισσότερο αυτό τον τρόπο για την παράδοση των παραγγελιών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Box Now σε δείγμα 300 ατόμων έδειξε μία αύξηση της χρήσης των lockers κατά τη διάρκεια του 2023, όπως επίσης και της αναγνωρισιμότητας του συγκεκριμένου τρόπου παράδοσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2023, το 89% των ερωτηθέντων γνώριζε τα lockers με το 9% να δηλώνει ότι τα χρησιμοποιεί σε εβδομαδιαία βάση, το 35% σε μηνιαία και το 34%  1 με 3 φορές το χρόνο. Επιπλέον, το 72% δήλωσε ότι προτιμά να χρησιμοποιεί τα lockers έναντι του ταχυδρομείου ή των υπηρεσιών courriers.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι -τουλάχιστον για τα επόμενα 4-5 χρόνια- τα lockers αλλά και οι υπηρεσίες παράδοσης σε συγκεκριμένα σημεία, όπως το δίκτυο που έχει δημιουργήσει η CleverPoint, θα εξελιχθούν σταδιακά σε βασικό τρόπο παράδοσης προϊόντων.

Αυτό αφορά, βέβαια, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα μεγάλα νησιά της χώρας, καθώς σε μικρότερου μεγέθους νησιά, το courier θα συνεχίζει να λειτουργεί. Αλλά, μιλάμε για περιοχές με ιδιαιτερότητες όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους και είναι πιο εύκολο να κανονιστούν τα ραντεβού.

Οι παραδοσιακές εταιρείες ταχυμεταφορών θα πρέπει να εξελιχθούν άμεσα. Αν δεν επενδύσουν σε συστήματα και λύσεις που θα προσφέρουν δυνατότητες, όπως η παράδοση στην ώρα και στο σημείο που μπορεί ο πελάτης, τότε θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Εκτός και αν οι ίδιες προσφέρουν τη δυνατότητα για lockers, κάτι που ήδη γίνεται.

Για χώρες όπως η Ελλάδα, τα smart lockers αποτελούν την προτιμητέα λύση. Δεν ξέρω αν θα φθάσουμε στα επίπεδα της Πολωνίας όπου το 75% των παραδόσεων γίνονται μέσω lockers, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, τα lockers θα είναι ο βασικός τρόπος παράδοσης παραγγελιών.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search