Logistics

Η DHL δοκιμάζει αποστολές χωρίς ετικέτες

Η DHL δοκιμάζει αποστολές χωρίς ετικέτες

Σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας, η DHL δοκιμάζει την αποστολή δεμάτων χωρίς τυπωμένες ετικέτες. Αντίθετα, οι πελάτες σε αυτές τις περιοχές μπορούν να τοποθετήσουν ένα χειρόγραφο αναγνωριστικό πακέτου στο κουτί.

Η γερμανική εταιρεία logistics έστειλε ένα ενημερωτικό e-mail στους πελάτες σχετικά με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που ονομάζεται «Παραλήφθηκε χωρίς εκτυπωτή». Δεν είναι σαφές το ποιες περιοχές υποστηρίζονται, αλλά οι επιλέξιμοι πελάτες θα λάβουν ένα e-mail σχετικά με το εάν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.

Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν ένα ID πακέτου, λεγόμενο "PAK-ID", μέσω της DHL Online Franking. Στη συνέχεια, το PAK-ID πρέπει να γραφτεί στο δέμα. Εάν πρόκειται για πακέτο επιστροφής, οι πελάτες πρέπει να αγοράσουν ένα RET-ID και να το γράψουν πάνω στο πακέτο.

Με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, η DHL θέλει να κάνει τις αποστολές πιο βολικές για τους πελάτες. Μετά την παραλαβή του δέματος, ο συνεργάτης της DHL θα εκτυπώσει μια ετικέτα αποστολής με βάση το ID του πακέτου. Στη συνέχεια, το πακέτο θα ακολουθήσει την κατάλληλη πορεία για την αποστολή του στον παραλήπτη.

Τα δέματα δεν χρειάζεται να παραδοθούν στα σημεία παράδοσης της DHL. Οι πελάτες μπορούν να αφήσουν το δέμα σε μια συμφωνημένη τοποθεσία στον χώρο τους, όπως στον κήπο τους. Το σημείο πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμο και να μην είναι ορατό σε τρίτους. Ωστόσο, ο υπεύθυνος παράδοσης πρέπει να μπορεί να βρει το σημείο.

Εάν οι πελάτες επιθυμούν να παραδώσουν το πακέτο αυτοπροσώπως, μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν κωδικό QR, τον οποίο δείχνουν στον εκπρόσωπο της DHL στο κινητό τους και εκείνος θα εκτυπώσει την ετικέτα του πακέτου.

 

Πηγή: ecommercenews

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search