Logistics

Shein και Temu μπλοκάρουν τις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές

Shein και Temu μπλοκάρουν τις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές

Tα δημοφιλή online marketplaces Shein και Temu στέλνουν τόνους αγαθών καθημερινά από την Κίνα στην Ευρώπη. Μόνο στη Γερμανία, υπολογίζεται ότι στέλνει περίπου 400.000 πακέτα την ημέρα, ή σχεδόν 150 εκατομμύρια ετησίως!

Αυτό το γεγονός προκαλεί σοβαρές συνέπειες στην αγορά των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών, λένε οι ειδικοί.

 

Τα Shein και Temu αποστέλλουν τα περισσότερα από τα προϊόντα στους πελάτες τους απευθείας από τα εργοστάσια στην Κίνα, αεροπορικώς, σε ατομικές συσκευασίες. Συναγωνίζονται όλο και περισσότερο για χώρο αεροπορικού φορτίου, για να προσελκύσουν τους καταναλωτές με γρήγορους χρόνους διέλευσης, όπως σημείωσαν περισσότερες από δέκα πηγές του κλάδου, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα ελλείψεις χωρητικότητας στις αεροπορικές μεταφορές, αλλά και την αύξηση στις τιμές των ναύλων από την Κίνα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν τις τεράστιες διαχειριστικές επιπτώσεις. «Η μεγαλύτερη τάση που επηρεάζει τις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές αυτή τη στιγμή δεν είναι η Ερυθρά Θάλασσα, είναι οι κινεζικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Shein και η Temu», δήλωσε ο Basile Ricard, της διαμεταφορικής εταιρείας Bollore Logistics.

Οι κινεζικές εταιρείες λέγεται ότι "αποσυναρμολογούν" εμπορεύματα όπου είναι δυνατόν, για να τα επανασυσκευάσουν και να τα αποστείλουν κάτω από το τελωνειακό όριο διαφορετικών χωρών.

Τα Shein και Temu εκτιμάται ότι στέλνουν 4.000 έως 5.000 τόνους αγαθών καθημερινά, σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται χωρητικότητα που ξεπερνά αυτή εκατό φορτηγών αεροσκαφών Boeing 777 - και η ανάπτυξή τους συνεχίζεται.

Οι δύο εταιρείες έχουν γίνει σημαντικοί παίκτες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόσφατα, ο Εμπορικός Σύλλογος της Γερμανίας (HDE) κάλεσε τους πολιτικούς να είναι πιο αυστηροί απέναντι στα φθηνά marketplaces από την Κίνα. Επίσης, Γάλλοι ακτιβιστές ζήτησαν νομοθετικά και ρυθμιστικά μέτρα κατά του Shein.

Οι κινέζοι έμποροι όχι μόνο ασκούν πίεση στους τοπικούς παίκτες στην Ευρώπη, αλλά και στους μεγάλους διεθνείς παίκτες, όπως την Amazon και την eBay. Στο μεταξύ, η Temu εργάζεται για την επέκταση του δικτύου παράδοσης στην ήπειρο, ενώ σύντομα θα προσθέσει Ευρωπαίους εμπόρους στην πλατφόρμα της.

 

Πηγή: ecommercenews

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search