Cloud

Η Amazon αγόρασε πυρηνικό data centre campus για 650 εκατομμύρια δολάρια

Η Amazon αγόρασε πυρηνικό data centre campus για 650 εκατομμύρια δολάρια

Η Amazon συμφώνησε να αγοράσει το data centre campus της Talen Energy, που βρίσκεται δίπλα σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Talen θα παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια απευθείας στο κέντρο δεδομένων της AWS από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, που διαθέτει δίπλα από τις εγκαταστάσεις.

Η AWS σχεδιάζει να αναπτύξει μια εγκατάσταση data centre ισχύος έως και 960MW, με ελάχιστες συμβατικές δεσμεύσεις ισχύος για την Talen, που αυξάνονται κατά 120 MW για αρκετά χρόνια και ανώτατο όριο δεσμεύσεων στα 480MW.

Κάθε αύξηση της δέσμευσης δυναμικότητας έχει μια σταθερή τιμή για μια αρχική 10ετή περίοδο, μετά την οποία επανατιμάται με βάση ένα σταθερό περιθώριο πάνω από τις τιμές ενέργειας και χωρητικότητας της PJM, ενός περιφερειακού οργανισμού μεταφοράς, που συντονίζει τη διακίνηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Πενσυλβάνια και τις γύρω πολιτείες.

Η Talen ξεκίνησε την κατασκευή το 2021 και ολοκλήρωσε μια εγκατάσταση 48MW τον Ιανουάριο του 2023.
Παράλληλα με τις εγκαταστάσεις του data center, η Talen κατασκεύασε επίσης μια εγκατάσταση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η οποία δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία με την Amazon.

Ο πυρηνικός σταθμός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στις ΗΠΑ και μπορεί να παράξει ισχύ 2,5GW. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 και η Talen τον απέκτησε το 2015.

Η Amazon θα δαπανήσει 650 εκατομμύρια δολάρια για το κέντρο δεδομένων, αντίτιμο το οποίο αντιπροσωπεύει 2,5 φορές το επενδυμένο κεφάλαιο της Talen.

Τα 350 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν στο κλείσιμο της συμφωνίας και τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια θα μείνουν δεσμευμένα και θα ελευθερωθούν μετά από τα ορόσημα ανάπτυξης που αναμένονται να τεθούν εντός του 2024, σύμφωνα με την Talen.


Εικόνα: Lukáš Lehotský, Unsplash

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Cloud

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search