Interviews

Georgi Georgiev: Η Releva αυξάνει τα έσοδα των e-shop πάνω από 30%

Georgi Georgiev: Η Releva αυξάνει τα έσοδα των e-shop πάνω από 30%

H Releva, η all-in-one αυτοματοποιημένη λύση για την ανάπτυξη των πωλήσεων καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου, έχει έρθει επίσημα στην Ελλάδα.

Η πλατφόρμα της εταιρείας χρησιμοποιεί έξυπνα βήματα προγνωστικής ανάλυσης για να διατηρήσει την αύξηση των εσόδων οποιουδήποτε e-shop, να επιτύχει τους στόχους μάρκετινγκ που θέτει και να αυξήσει τα έσοδά του κατά περισσότερο από 30%.

Η Releva παρέχει στους πελάτες της μια διαδικασία ανάπτυξης και εύχρηστα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση των ποσοστών μετατροπών, των μεγεθών καλαθιών και των εσόδων των ηλεκτρονικών τους καταστημάτων.

Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής τους στην ελληνική αγορά, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Georgi Georgiev, CEO της Releva, και τον Yavor Stoychev, CTO της εταιρείας, οι οποίοι μας μίλησαν για τις καινοτομίες της πλατφόρμας, τη δυναμική της, την αποτελεσματικότητά της, καθώς επίσης και τα σχέδια της εταιρείας. 

Πώς θα περιγράφατε τη Releva;

Georgi: Η Releva είναι μια μοναδική πλατφόρμα AI-first RevOps, η οποία βελτιστοποιεί την εμπειρία των πελατών και μετατρέπει κάθε κάθε e-shop σε "μηχανή" υψηλών μετατροπών και πωλήσεων!

Η πλατφόρμα αξιοποιεί την παρακολούθηση συμπεριφοράς των χρηστών, καθώς και το πιο εξελιγμένο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, το οποίο ενσωματώνει, για να προβλέψει ποιο προϊόν ή καλάθι θα ήθελε να δει ή να αγοράσει ο χρήστης στη συνέχεια.

Επίσης, η Releva λειτουργεί ως βοηθός ψηφιακού μάρκετινγκ, που κατανοεί τις προτιμήσεις κάθε πελάτη, όπως ποιο κανάλι (e-mail, SMS, Viber, WhatsApp, Facebook, διαφημίσεις Google κ.λπ.), ημέρα, ώρα και μήνυμα θα προσελκύει καλύτερα την προσωπικότητά του.

Yavor: Ο "Αυτόματος Πιλότος" της Releva συνδυάζει deep machine learning, τις προτιμήσεις των χρηστών, το περιβάλλον της ιστοσελίδας ή του mobile app και μη αυτόματους κανόνες, με παρατήρηση των χρηστών σε πραγματικό χρόνο, για να αυξήσει αυτόματα το engagement, το μέγεθος του καλαθιού και τη συχνότητα των αγορών.

Βασισμένη σε έρευνα δύο ετών, η Releva παρέχει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία ανάπτυξης, που αυξάνει αυτόματα και με συνέπεια τις top lines του ηλεκτρονικού εμπορίου με ένα πολύ εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 20%-45%.

 

Πώς ιδρύθηκε η Releva και ποια προβλήματα ήρθε για να λύσει;

Yavor: Η Releva ιδρύθηκε το 2020 από μια ομάδα μηχανικών λογισμικού, marketers και data scientists. Από την αρχή, η εταιρεία προσπαθούσε να δημιουργήσει την πιο ηθική, ακριβή σε λειτουργία και επεκτάσιμη digital growth engine, με έμφαση στην έγκαιρη, βελτιστοποιημένη, φυσική και με ενσυναίσθηση επικοινωνία μεταξύ εταιρειών και ανθρώπων.

Θέλαμε να αποδείξουμε ότι το marketing automation δεν είναι... πυρηνική φυσική εάν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και επίσης, μπορεί να έχει ένα "ανθρώπινο πρόσωπο".

Η πλατφόρμα μας είναι συμβατή με το GDPR και βασίζεται σε Zero-party data, σεβόμενη απόλυτα και δίνoντας έμφαση στην τήρηση των ρυθμίσεων του απορρήτου των χρηστών. Ακολουθεί τις ενημερώσεις των browser και τις κανονιστικές αλλαγές, ενώ προβλέπει τις ανάγκες του πελάτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του σε κάθε e-shop και του παρέχει μοναδική εξατομικευμένη εμπειρία, σαν αυτός να επισκέπτεται το αγαπημένο του τοπικό κατάστημα.

 

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα use cases που επιλύει η Releva;

Georgi: Παρατηρώντας τη συμπεριφορά των πελατών και κάνοντας χρήση της πιο εξελιγμένης μηχανής Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, η Releva μπορεί να βοηθήσει τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου να λύσουν προβλήματα, όπως η εγκατάλειψη του καλαθιού και της περιήγησης, η πρόβλεψη των επόμενων αγορών των χρηστών και οι στρατηγικές μετά την αγορά. Επίσης, δίνει λύσεις σε ζητήματα, όπως η εξατομίκευση και επαναστόχευση ανώνυμων επισκεπτών, με καινοτόμο, πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο.

Η πλατφόρμα στοχεύει επίσης χρήστες σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας προηγμένο προγραμματισμό και αυτοματισμό. Καταγράφει κάθε στοιχείο των λειτουργιών πωλήσεων και μάρκετινγκ, όπως προβολή σελίδας, κλικ, μετατροπές, αγορές, μέσο μέγεθος καλαθιού, ανώνυμη βάση χρηστών και έσοδα. Η πλατφόρμα παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης κάθε στρατηγικής, με βάση δοκιμές και δεδομένα.

 

Τί είδους e-shop μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Releva;

Georgi: Η Releva μπορεί να βοηθήσει οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου να επιτύχει τους στόχους μάρκετινγκ και να αυξήσει τα έσοδά του. Έχουμε πελάτες που αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς κλάδους: Έπιπλα και είδη διακόσμησης σπιτιού, real estate, υπεραγορές δομικών υλικών και εργαλείων, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής, παντοπωλεία, βιολογικά τρόφιμα, pet shop, ρούχα και αξεσουάρ, μεταχειρισμένα είδη ένδυσης, παπούτσια και τσάντες και πολλά άλλα.

Yavor: Η Releva παρέχει integration με τις μεγάλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως WooCommerce, Magento, Shopify, OpenCart, BigCommerce, CS-Cart και καλύπτει πάνω από το 80% του συνόλου του eCommerce παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα μας παρέχει 99,9% uptime και ιδιαίτερα υψηλή αξιοπιστία, όπως της Google και αξιολογεί την πρόθεση του χρήστη να αγοράσει μόλις 30ms μετά την προβολή ή την αναζήτηση ενός προϊόντος. Στο επόμενο κλικ του, ο χρήστης θα δει σχετικά προϊόντα, χωρίς να χρειάζεται ο μηχανισμός να περιμένει για να δει δεδομένα αγοράς, ώστε να προχωρήσει σε recommendations. Επιπλέον, όλα τα recommendations φορτώνονται ασύγχρονα, χωρίς να επιβραδύνουν τον ιστότοπο.

 

Πείτε μας περισσότερα για τους πελάτες σας και πώς η Releva τους βοηθά να αναπτύξουν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα.

Georgi: Επί του παρόντος, η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερα από 100 brands και βοηθά τους πελάτες της να πετυχαίνουν συνεχώς πάνω από 20% αύξηση εσόδων από τα recommenders που δημιουργεί, περισσότερο από 30% αύξηση στα ποσοστά μετατροπών, πάνω από 20% αύξηση εσόδων από banner και email και πάνω από 40% αύξηση του μέσου μεγέθους του καλαθιού.

Χρησιμοποιώντας smart predictive analytics, η εταιρεία διατηρεί την αύξηση των εσόδων και επιτυγχάνει τους στόχους μάρκετινγκ των e-shop, ενώ αυξάνει τα έσοδά τους περισσότερο από 30%.

Τον περασμένο μήνα, η Releva προσέγγισε περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, έστειλε περισσότερα από 15 εκατομμύρια email και δημιούργησε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ έσοδα για τους πελάτες της.

Οι πελάτες μας περιλαμβάνουν εταιρείες όπως οι Kidso, Balkan Energy, SportDepot, Emini Store, Olive marketplace, Aiko, Merkari, TrendO και πολλές άλλες.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Georgi: H Releva ολοκλήρωσε πρόσφατα έναν γύρο χρηματοδότης ύψους 870.000 δολαρίων με επικεφαλής το New Vision Fund 3, με τη συμμετοχή των HR Capital AD, Verto Invest και επενδυτικού βραχίονα ιδιωτών επενδυτών, για να επιταχύνει τις δραστηριότητές της και να υποστηρίξει την παγκόσμια στρατηγική τής πλατφόρμας.

Η εταιρεία έλαβε επίσης 200.000 δολάρια από την Google, για να ενισχύσει την ανάπτυξή της μέσω του προγράμματος Google for startups. Η παραπάνω οικονομική ώθηση, η οποία πρέπει να απορροφηθεί σε 2 χρόνια, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την οικοδόμηση μιας ακμάζουσας, βιώσιμης επιχείρησης, με έξυπνη, οικονομικά αποδοτική και λειτουργική τεχνολογία.

Η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη και στo product-led growth σε μεγάλες αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως της Shopify.


Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για την καινοτόμο πλατφόρμα της Releva και να χρησιμοποιήσετε την πιο εξελιγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη στον κόσμο, για να αυτοματοποιήσετε το μάρκετινγκ του e-shop σας και να επιτύχετε άμεση ανάπτυξη στις πωλήσεις σας;

Η Releva θα συμμετάσχει στην eCommerce & Digital Marketing Expo NORTH 2023 που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να συναντήσετε την ομάδα της εταιρείας, που θα παρουσιάσει την "one-stop" λύση για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος που θα βρείτε εδώ και ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος της Releva θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας!

 

Στην εικόνα, αριστερά ο κ. Georgi Georgiev, CEO της Releva, και δεξιά, ο κ. Yavor Stoychev, CTO της εταιρείας.

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Interviews

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search