Interviews

Θανάσης Σοφιανός: Στη Relevance αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη ως προέκταση της ομάδας μας

Θανάσης Σοφιανός: Στη Relevance αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη ως προέκταση της ομάδας μας

Η Relevance συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας και δυναμικής ανάπτυξης στην αγορά και με αυτή την αφορμή, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κύριο Θανάση Σοφιανό, Founder & CEO της εταιρείας, η οποία είναι το μεγαλύτερο ελληνικό Digital Agency σε επίπεδο διαχείρισης budget πελατών.

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι της Relevance; Με τί ρυθμούς αναπτύσσεται η εταιρεία;

Αφετηρία μας ήταν το 2013, περίοδο που το digital marketing στην Ελλάδα βρισκόταν στις απαρχές του. Τότε εργαζόμουν στον μεγαλύτερο όμιλο παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ωστόσο, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του κλάδου, θέλησα να δημιουργήσω μία εταιρεία με σκοπό να κάνουμε disrupt στην αγορά του digital marketing. Προτρέποντας και έναν συνάδελφό μου, αποφασίσαμε να αλλάξουμε επαγγελματική κατεύθυνση και κάπως έτσι γεννήθηκε η Relevance, η οποία εφέτος έκλεισε 10 χρόνια.

Αν και ξεκινήσαμε ως ένα αμιγώς digital marketing agency, σήμερα λειτουργούμε ως growth consultant των εταιρειών που συνεργαζόμαστε, παρέχοντάς τους καινοτόμες υπηρεσίες στο πλαίσιο του digital transformation. Ισορροπώντας μεταξύ επιστήμης, marketing και δημιουργικότητας, η Relevance απαρτίζεται από μια ομάδα 110 συνεργατών υψηλής κατάρτισης και χωρίζεται σε τέσσερα Business Units: Performance Marketing, Creative (UI/UX Design & Content Marketing), Business Intelligence & Data Analytics, Web Development. Tην ομάδα συμπληρώνουν δύο ακόμη εξειδικευμένα τμήματα SEO και Programmatic.

Με σημαντική παρουσία σε 95 χώρες μέσω των καμπανιών μας, συνεργαζόμαστε με περισσότερες από 260 εταιρείες (startups, market leaders στην Ελλάδα, αλλά και πολυεθνικούς κολοσσούς), οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας.

Σημειώνοντας την τελευταία τριετία μέσο ρυθμό ανάπτυξης 51%, τη δεδομένη στιγμή είμαστε το μεγαλύτερο agency στην Ελλάδα σε επίπεδο διαχείρισης budget πελατών, ξεπερνώντας το 2022 τα 70 εκ., ενώ πριν από ένα χρόνο προχωρήσαμε και στη φυσική μας επέκταση σε διεθνές πλαίσιο, δημιουργώντας στην Ιταλία το πρώτο μας γραφείο εκτός ελληνικών συνόρων.

Κινείστε σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά. Ποια είναι τα στοιχεία που σας ξεχωρίζουν από αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου;

Γενικότερα, κινούμαστε σε ένα πεδίο, που η έννοια του εφησυχασμού δεν υφίσταται. Οι ρυθμοί είναι έντονοι, οι εξελίξεις πολλαπλές, καθώς νέα μέσα και τεχνολογικά εργαλεία αναδύονται στο ψηφιακό εμπόριο, ενώ η διαφοροποίηση στις ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών επηρεάζουν διαρκώς το τοπίο.

Στο πλαίσιο αυτό, έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι, λόγω της φύσης των υπηρεσιών μας, οι εταιρείες του κλάδου μας καλούνται να συναγωνιστούν, όχι μόνο αντίστοιχες της χώρας τους, αλλά και εταιρείες που μπορεί να δραστηριοποιούνται σε ξένες αγορές. Συνεπώς, κινούμαστε σε έναν τομέα απαιτητικό και ανταγωνιστικό, όπως επισημάνατε.

Αναφορικά με τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν έναντι άλλων εταιρειών του κλάδου μας, σαν πρώτο και κυριότερο θα έλεγα ότι είναι η ομάδα μας. Η ισχυρή τεχνογνωσία των μελών μας στο αντικείμενο εξειδίκευσής τους, η αγάπη τους γι’ αυτό σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία να αντιμετωπίζουμε τον κάθε πελάτη ως προέκταση της ομάδας μας και στενό μας συνεργάτη μας, έχουν οδηγήσει στην οικοδόμηση ουσιαστικών και μακροχρόνιων συνεργασιών.

Παράλληλα, το εξατομικευμένο business approach, αλλά και η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, συνδράμουν στην καθιέρωσή μας στην αγορά.

 

Τί σημαίνει για εσάς η ανάδειξή σας ως leading partner της Google στην περιοχή ΕΜΕΑ;

Τα βραβεία της Google συνιστούν από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον τομέα μας και σίγουρα οι βραβεύσεις μας επί τρία έτη είναι ιδιαίτερα τιμητικές και αποτελούν milestones για την ομάδα μας. Το 2018 αναδειχθήκαμε ως η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που της απονεμήθηκαν δύο βραβεία καινοτομίας, για Display και Video Advertising.

Μέσω των συγκεκριμένων διακρίσεων, η Ελλάδα τοποθετήθηκε στον χάρτη ανάμεσα στις χώρες με τα top agencies, ενώ για τη Relevance λειτούργησαν ως εφαλτήριο για την επέκταση της δράσης της στο εξωτερικό. Ένα χρόνο αργότερα γίναμε η πρώτη εταιρεία, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβε βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία του Video Excellence, και το 2021 διακριθήκαμε στην κατηγορία Diversity, Equity and Inclusion, για την επιτυχημένη ενσωμάτωση των αρχών του Inclusive Marketing σε κάθε έκφανση της digital επικοινωνίας.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που ζητούν οι συνεργάτες σας;

Κύριος πυλώνας εργασιών μας είναι το Performance Marketing. Οι επιχειρήσεις είναι προσεκτικές με το πού επενδύουν τα χρήματά τους και θέλουν να δουν σχετικά σύντομα τα αποτελέσματα της επένδυσής τους. Το Performance Marketing επιτρέπει να στοχεύσουμε στους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας τη δυνατότητα να υπολογίζουμε σε πραγματικό χρόνο το κέρδος του πελάτη σε συνάρτηση με αυτή του την επένδυση, γεγονός που το φέρνει ψηλά στις επιλογές των επιχειρήσεων.

Ένας τομέας, ο οποίος γνωρίζει άνθηση είναι και το SEO, το οποίο συμβάλει στην ενδυνάμωση ενός brand σε long term επίπεδο, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή του. Η ομάδα μας απαρτίζεται από εξειδικευμένους συνεργάτες που καλύπτουν όλο το φάσμα των ενεργειών του συγκεκριμένου πεδίου. Τέλος, δυναμική παρουσία στις επιλογές των εταιρειών που συνεργαζόμαστε έχει και το TikTok.

Ωστόσο, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της αγοράς, πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις χρειάζεται να επενδύουν σε μία 360 στρατηγική marketing. Προς αυτή την κατεύθυνση, ως ομάδα, βαρύτητα δίνουμε σε υπηρεσίες όπως αναλύσεις redictive και prescriptive Machine Learning, server-side tracking solutions και privacy centric growth solutions, σε συνεργασία με τη Google, οι οποίες επιτρέπουν την έγκαιρη πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς, γεγονός που οδηγεί και σε καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις, καθώς και σε Programmatic Advertising, αλλά και Creative υπηρεσίες.

 
 

 

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Interviews

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search