Logistics

Η Amazon στρέφεται σε τρένα και σκάφη αντί για φορτηγά στην Ευρώπη

Η Amazon στρέφεται σε τρένα και σκάφη αντί για φορτηγά στην Ευρώπη

Η Amazon χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τις σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές στην Ευρώπη, με αύξηση 50% στη χρήση τους φέτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι σιδηροδρομικές και μικρές αποστάσεις δεν είναι μόνο πιο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά συχνά πιο αποτελεσματικές, αλλά και πιο γρήγορες.

Η Amazon επιλέγει πιο συχνά τρένα και πλοία στην ήπειρό μας και λιγότερο συχνά τις οδικές μεταφορές. Η εταιρεία συνεργάζεται με διάφορους μεταφορείς για τη μεταφορά προϊόντων, μέσω περισσότερων από 100 σιδηροδρομικών γραμμών και 300 θαλάσσιων διαδρομών, καταφέρνοντας μείωση των εκπομπών άνθρακα σχεδόν κατά το ήμισυ.

Σύμφωνα με την Amazon, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα: «Το μοναδικό γεωγραφικό τοπίο και οι υποδομές τής Ευρώπης, επιτρέπουν στις σιδηροδρομικές και θαλάσσιες διαδρομές, να είναι συχνά πιο αποτελεσματικός, αλλά και πιο γρήγορος τρόπος μεταφοράς εμπορευμάτων».

Η Amazon τονίζει ότι οι πωλήσεις τρίτων αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των πωλήσεων στο marketplace της. Η εταιρεία εργάζεται συνεχώς για τη βελτιστοποίηση των αποθεμάτων σε όλες τις αποθήκες της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των συνεργατών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία παράδοσης Fulfillment by Amazon (FBA) που προσφέρει.

Με το Climate Pledge, που συνυπογράφηκε από εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες, η Amazon στοχεύει να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040. Αυτό είναι δέκα χρόνια νωρίτερα από το στόχο που περιγράφεται στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Η Amazon προσπαθεί να κάνει διάφορες πτυχές των δραστηριοτήτων της πιο βιώσιμες, συχνά σε συνεργασία με εταίρους της αλυσίδας. Νέα βήματα γίνονται συνεχώς και προωθούνται ενεργά. Πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια επένδυση άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ έως το 2027 για την απανθρακοποίηση του δικτύου μεταφορών της στην Ευρώπη.

 

Πηγή: ecommercenews.eu

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search