Interviews

Χ. Παπανδρόπουλος: Η BOX NOW προσφέρει τη βέλτιστη λύση στα e-shop για το last mile

Χ. Παπανδρόπουλος: Η BOX NOW προσφέρει τη βέλτιστη λύση στα e-shop για το last mile

Η BOX NOW είναι η πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα το μοντέλο παράδοσης δεμάτων μέσω αυτόματων parcel Locker, τα οποία προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους επαγγελματίες και μέγιστη ευελιξία στους καταναλωτές.

Ο κ. Χρήστος Παναδρόπουλος, CMO της BOX NOW Greece, μας μίλησε για το πράσινο DNA της εταιρείας, το πυκνό δίκτυο και τις υπηρεσίες της, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν για τα e-shop και τους πελάτες τους. 

 

Η BOX NOW φαίνεται πως μπήκε πολύ δυναμικά στην ελληνική αγορά. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το λανσάρισμά σας;

Η BOX NOW ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 2021 και σήμερα συνεργάζεται με περισσότερα από 150 ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν την υπηρεσία παράδοσης μέσω BOX NOW Locker σε 750+ σημεία! Στην πράξη, μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες έχουμε εντάξει στο δίκτυο των συνεργατών μας μεγάλα ελληνικά brands όπως τα Intersport, Celestino, Zakcret Sports, από τα οποία ο τελικός καταναλωτής μπορεί να παραλάβει τις παραγγελίες του ό,τι ώρα θέλει, γρήγορα και οικονομικά.

Παράλληλα, οι ρυθμοί ανάπτυξης του δικτύου είναι το ίδιο ταχύτατοι, με πάνω από 120 BOX NOW Lockers που σέβονται το περιβάλλον λειτουργώντας μόνο με ηλιακή ενέργεια να τοποθετούνται μηνιαία σε κεντρικούς εξωτερικούς χώρους. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε εξαιρετικά φιλόδοξοι για την επίτευξη των επόμενων στόχων-ορόσημο για την εταιρεία μας, που περιλαμβάνουν την περεταίρω ανάπτυξη του πελατολογίου μας σε πολυεθνικό επίπεδο και το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών, που σχετίζονται με την αντικαταβολή, καθώς και τις επιστροφές προϊόντων μέσω BOX NOW Lockers. 

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε μέχρι τώρα στην ελληνική αγορά; Σε τί διαφοροποιείστε από τον ανταγωνισμό;

Η BOX NOW ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έφερε το πολύ γνωστό στο εξωτερικό μοντέλο παράδοσης δεμάτων μέσω Locker. Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος ενός concept παραλαβής που δεν υπήρχε έως τώρα στην ελληνική αγορά, η μεγαλύτερή μας πρόκληση, ήταν να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε τον τελικό καταναλωτή στην εφαρμογή μιας τελείως διαφορετικής διαδικασίας παραλαβής στην οποία έχει κεντρικό ρόλο εκείνος.

Σε επίπεδο προστιθέμενης αξίας στον πελάτη, η BOX NOW διαφοροποιείται αρκετά από τις παραδοσιακές εταιρείες κούριερ της αγοράς, αφού προσφέρει ευελιξία σε όλες τις πτυχές της υπηρεσίας της με δυνατότητα παραλαβής όλο το 24ωρο από BOX NOW Locker τα οποία τοποθετούνται ανά 600 μέτρα, έτσι ώστε ειδικότερα στις μεγάλες πόλεις ο καταναλωτής να μπορεί στην καθημερινή διαδρομή για τη δουλειά του ή τη βόλτα του να παραλαμβάνει το δέμα του.

Από τον ανταγωνισμό διαφοροποιούμαστε επίσης και σε επίπεδο εταιρικού DNA, αφού όλες οι διαδικασίες και οι λειτουργίες μας έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη, την οποία στηρίζουμε αφενός μέσω ενός δικτύου locker που λειτουργούν αποκλειστικά με πάνελ ηλιακής ενέργειας και αφετέρου μέσω ενός μοντέλου λειτουργίας που συνεισφέρει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με λιγότερες μετακινήσεις.

Είναι τα Parcel Lockers απλά μια τάση; Πιστεύετε ότι οι Έλληνες θα τα «υιοθετήσουν» όπως άλλοι, κυρίως Βορειοευρωπαίοι καταναλωτές;

Η παραλαβή δεμάτων μέσω lockers λύνει το βασικότερο πρόβλημα των σύγχρονων καταναλωτών: Kανείς δεν έχει χρόνο να περιμένει το δέμα του στο σπίτι, και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί μια τάση. Τα BOX NOW Lockers διαθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της παραλαβής 24ώρες το 24ωρο, αφού λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρo και 7 ημέρες την εβδομάδα. Συνεπώς, ο καταναλωτής δεν εξαρτάται από τα συγκεκριμένα ωράρια λειτουργίας εταιρειών και άρα έχει την ελευθερία να παραλάβει από όπου θέλει ό,τι ώρα θέλει.

Έχουμε ήδη πολύ αισιόδοξα δείγματα για το κατά πόσον μπορούν τα Locker να γίνουν "η νέα συνήθεια" και προσωπικά πιστεύω πως όσο περνάνε οι μήνες, όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν την τάση να γίνονται επαναλαμβανόμενοι, επιλέγοντας κάτι που αποδεδειγμένα βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους.

Το δίκτυό σας δείχνει ήδη πολύ πυκνό, ειδικά σε αστικά κέντρα. Ποιο είναι το πλάνο γεωγραφικής επέκτασής σας στη χώρα μας;

Αυτή τη στιγμή η BOX NOW έχει καλύψει ήδη το 70% του πληθυσμού με 750+ BOX NOW Lockers με βασικό στόχο του πλάνου ανάπτυξης δικτύου να είναι η γεωγραφική κάλυψη του 80% της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μέχρι το τέλος του έτους σκοπεύουμε να έχουμε τοποθετήσει περισσότερα από 1.200 Locker πανελλαδικά και να έχουμε αναπτυχθεί με μεγάλο δυναμισμό σε περιφέρειες όπως η Θεσσαλία η Ήπειρος και η Ανατολική Μακεδονία και Κρήτη.

Βασικός άξονας ανάπτυξής μας, ειδικότερα στις μεγάλες πόλεις, είναι η τοποθέτηση BOX NOW Locker ανά 500-600 μέτρα, σε σημεία εξωτερικών χώρων από τα οποία ο καταναλωτής θα μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση.

Ένα e-shop τί οφέλη μπορεί να έχει εάν συνεργαστεί μαζί σας;

Ο έμπορος γνωρίζει πως αν συνεργαστεί με την BOX NOW, προσφέρει προστιθέμενη αξία στον τελικό καταναλωτή, δίνοντας του την ελευθερία να παραλάβει την παραγγελία του από όπου θέλει και ό,τι ώρα θέλει, μέσα σε μόλις 24 ώρες. Επίσης, η προσφορά μιας τέτοιας υπηρεσίας απογειώνει την αγοραστική εμπειρία του πελάτη του ηλεκτρονικού καταστήματος και του δίνει άλλον έναν λόγο αγοράς, καθώς η παράδοση την ίδια και την επόμενη μέρα λειτουργεί καταλυτικά σαν ένας επιπλέον παράγοντας, έτσι ώστε ο καταναλωτής να προχωρήσει στο "προσθήκη στο καλάθι". Τέλος, σημαντικό όφελος δίνει η ενιαία ογκομετρική χρέωση των παραγγελιών μέσω BOX NOW Locker, καθώς και η εκτέλεση παραδόσεων ακόμα και Σάββατο.

Μπορεί ένας τελικός καταναλωτής να χρησιμοποιήσει το δίκτυό σας για να στείλει ένα δέμα από το Locker Α στο Locker Β;

Φυσικά και μπορεί! Η υπηρεσία παράδοσης δεμάτων από Locker σε Locker και από Locker σε διεύθυνση είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη της BOX NOW στο portfolio των υπηρεσιών της. Η διαδικασία διαρκεί δευτερόλεπτα και γίνεται μέσω της πλατφόρμας https://p2p.boxnow.gr. Ο αποστολέας επιλέγει το μέγεθος δέματος προς αποστολή, συμπληρώνει τα στοιχεία του παραλήπτη και τα δικά του και απευθείας λαμβάνει τον κωδικό ανοίγματος της θυρίδας.

Πλεονέκτημα αποτελεί πως ο κωδικός αυτός μπορεί να ανοίξει οποιαδήποτε θυρίδα BOX NOW Locker πανελλαδικά. Έτσι, ο αποστολέας πληρώνοντας ένα πολύ μικρό αντίτιμο μπορεί να στείλει το δέμα του σε ένα άλλο BOX NOW Locker, ή ακόμα και διεύθυνση σπιτιού. Η εύχρηστη και γρήγορη για το χρήστη διαδικασία αποστολής και παραλαβής, δημιουργούν ένα πολύ θελκτικό τελικό προϊόν, με χαρακτηριστικά που έλειπαν έως τώρα από την ελληνική αγορά.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Interviews

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search