Interviews

X. Δημητρακόπουλος: Βασική διαφορά της Softweb από ανταγωνιστές είναι οι επενδύσεις

X. Δημητρακόπουλος: Βασική διαφορά της Softweb από ανταγωνιστές είναι οι επενδύσεις

Η Softweb ιδρύθηκε το 2008 σε μια ιδιαίτερα δυναμική περίοδο, η οποία συνδυάστηκε από δραματικές εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και της ευρύτερης αγοράς. Από την αρχή της λειτουργίας της έως και σήμερα, η εταιρεία διαγραφεί μια συνεχή αναπτυξιακή πορεία, επενδύοντας διαρκώς στην τεχνολογική καινοτομία και την κατάρτιση των ανθρώπων της.

Ο κ. Χαράλαμπος ΔημητρακόπουλοςCEO της Softweb, μας μίλησε για το εντυπωσιακό ταξίδι της εταιρείας, που μετράει πλέον 14 χρόνια πρωτοπορίας στην αγορά, τα μοναδικά προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί και τα μελλοντικά σχέδια για την περαιτέρω εδραίωσή της στην αγορά.

 

Η έναρξη των δραστηριοτήτων της softweb, συνέπεσε, ατυχώς, με την έναρξη μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας και την αγορά συνολικά. Πόσο μεγάλες ήταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε για την ανάπτυξη της εταιρείας;

Είναι αλήθεια ότι η Softweb από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα έχει βιώσει τόσο την εγχώρια οικονομική κρίση όσο και την παγκόσμια, με τελευταία έκφανση αυτής, την πανδημία που όλοι ζήσαμε. Παρόλο που οι συνθήκες που επικρατούσαν στο ξεκίνημα της εταιρείας ήταν δυσχερείς, εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου θα πιέζονταν εξαιτίας της επικείμενης κρίσης, οπότε θα δημιουργούνταν ευκαιρίες ανάπτυξης για νεοσύστατες εταιρείες όπως η Softweb. Αξιοποιήσαμε δηλαδή το momentum προς όφελός μας και εκ του αποτελέσματος, δικαιωθήκαμε από τις επιλογές μας.

Η τεχνολογία αλλάζει συνεχώς και οι απαιτήσεις για τις εταιρείες αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό, με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό να είναι πλέον απαραίτητος. Πώς μπορεί η Softweb να βοηθήσει σε αυτό;

Οι νέες τεχνολογίες αναμορφώνουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων, οδηγώντας τους στο μονόδρομο, πλέον, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Η κάθε επιχείρηση οφείλει να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα και με τις όποιες δυνάμεις της να επενδύσει προς αυτήν την κατεύθυνση, με σύνεση και πλάνο. Στο μυαλό του κάθε επιχειρηματία που στοχεύει σε ένα επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό, θα πρέπει να υπάρχουν αυτά τα 5 tips:

1. Υιοθέτηση ψηφιακής κουλτούρας

2. Τα δεδομένα είναι πολύτιμα

3. Πελατοκεντρική προσέγγιση

4. Τεχνολογικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό

5. Ανάπτυξη συνεργασιών με ειδικούς

Για εταιρείες παροχής επιχειρηματικών λύσεων σε επίπεδο Web και Mobile, όπως η Softweb, που διατηρούν παράλληλα και συμβουλευτικό χαρακτήρα, είναι ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι οι δεδομένες καταστάσεις, έχουν καθορίσει τόσο το παρόν όσο και το μέλλον των επιχειρήσεων διαμορφώνοντας μια νέα κανονικότητα, η οποία έχει προκαλέσει μια μόνιμη αλλαγή συμπεριφοράς προς τις νέες τεχνολογίες.   

Σήμερα, η γκάμα των λύσεων της εταιρείας μας περιλαμβάνει 11 προϊόντα που στόχο τους έχουν την βελτιστοποίηση των διαδικασιών των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως πεδίου δραστηριότητας και κλάδου αγοράς (B2C, B2B, Field Market, Logistics, Customer Services Management κ.ά.).

Μερικές από τις Softweb λύσεις είναι η Softweb Business Suite, το Request for Approval, το Audits, το Customer Services Management, το WMS Mobile Client, το Hospitality Transfers Tool, η Exhibition Explorer Suite, η HO.RE.CA. Suite και το Contest Platform. Επιπρόσθετα, κατασκευάζουμε εξατομικευμένο λογισμικό ώστε να καλύψουμε κάθε πιθανή ανάγκη που προκύπτει στον εκάστοτε οργανισμό. 

Η ανάπτυξη προϊόντων “inhouse” είναι μια μεγάλη -και διαρκής- επένδυση που ελάχιστες ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας τολμούν. Αισθάνεστε δικαιωμένοι για αυτή την πολιτική που ακολουθήσατε; Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Η Softweb αποτελεί κατασκευαστή λογισμικού και αναπτύσσει εφαρμογές με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες για ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών κάθε οργανισμού. Προκειμένου να είμαστε σε θέση να πετύχουμε κάτι τέτοιο, έχουμε δομήσει ανεξάρτητα τμήματα Έρευνας, Ανάπτυξης και Υποστήριξης των λύσεων μας. Επιπρόσθετα, για να επιτευχθεί μια τέτοια προσπάθεια, είναι απαραίτητο να προϋπάρχει βαθιά γνώση της αγοράς, σε συνδυασμό με εμπειρία στον κλάδο του Business. Για εμάς, αποτελεί μονόδρομο για μια εταιρεία πληροφορικής που θέλει να έχει παρόν και μέλλον, να λειτουργεί με τη λογική του Product driven, και όχι του Project driven.

Με άλλα λόγια, η βασική διαφορά της Softweb με αντίστοιχες εταιρείες πληροφορικής είναι η επένδυσή μας σε χρόνο και χρήμα, ώστε να ενσωματώσουμε την εμπειρία μας στις προϊοντικές μας λύσεις με απώτερο σκοπό να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας που βλέπουν κάθε έργο ξεχωριστά, ως custom έργο. Βέβαια, για να εξασφαλιστεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται άρτια στελέχωση της ομάδας και διαρκή ενημέρωση για τις νέες τάσεις.

Κλείνοντας, στο πλάνο της Softweb, είναι να συνεχίσουμε το R&D των ήδη υπαρχόντων προϊόντων μας, γι’ αυτό συνεχίζουμε να βολιδοσκοπούμε τις καταστάσεις, ώστε να διευρύνουμε τη γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, για την καλύτερη και πληρέστερη κάλυψη κάθε επιχειρηματικής ανάγκης.

Πώς θα περιγράφατε συνοπτικά το Pocketwarp; Τί ανταγωνισμό αντιμετωπίζει στην αγορά;

Ένα από τα πιο σημαντικά milestones της εταιρείας είναι η δημιουργία της τεχνολογίας Pocketwarp. Εντοπίσαμε από πολύ νωρίς την ανάγκη και το κενό στην αγορά για μία τεχνολογία διασύνδεσης μεταξύ των λύσεων που αναπτύσσαμε και των τρίτων συστημάτων που λειτουργούσαν ήδη στις επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, ενώ βλέπαμε το μέλλον μπροστά, δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το παρόν και το παρελθόν μιας επιχείρησης, δηλαδή τα συστήματα που προϋπήρχαν στον οργανισμό.

Ως Softweb, καλούμασταν να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο που λειτουργούσε μια εταιρεία. Εκεί, δώσαμε λύση με το Pocketwarp, τον ιδανικό “ενδιάμεσο”, ο οποίος μπορεί να αντλεί δεδομένα από πολλαπλές πηγές δεδομένων, να μορφοποιεί και να ενοποιεί αυτά τα δεδομένα πριν τα στείλει στις web & mobile εφαρμογές χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα business rules. Αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε συνεχώς την τεχνολογία αυτή με βάση τις σύγχρονες τάσεις.

Η Softweb έχει απόλυτη εξειδίκευση να διασυνδέει web & mobile λύσεις με τα περισσότερα από τα εγχώρια & διεθνή συστήματα της αγοράς, κατέχοντας μια διευρυμένη δυνατότητα λειτουργιών και αυτοματισμών. Τέλος, σκοπεύουμε να επενδύσουμε περαιτέρω στη Pocketwarp Technology και το 2023 θα προχωρήσουμε στο λανσάρισμα της για ευρεία χρήση από τρίτες εταιρείες του κλάδου, με στόχο να μπορούν να εκμεταλλεύονται την τεχνολογία αυτή σε επίπεδο διασυνδέσεων των συστημάτων τους. Αυτή τη στιγμή, ο μόνος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει η τεχνολογία Pocketwarp είναι ο παραδοσιακός τρόπος γεφύρωσης των συστημάτων, που πλέον έχει ξεπεραστεί και θεωρείται απαρχαιωμένος.

Πώς θέλετε να διαμορφώσετε την επόμενη ημέρα της Softweb;

Στα πλάνα της εταιρείας για την επόμενη διετία βρίσκονται πολλές ανανεώσεις και επεκτάσεις των λύσεων μας. Στα μελλοντικά σχέδιά μας, περιλαμβάνεται η διεύρυνση της γκάμα των προϊόντων μας, στοχεύοντας στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των πελατών και των προμηθευτών τους και αντίστροφα.

Η πιο σημαντική από αυτές τις επεκτάσεις, την οποία την αναμένουμε στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, είναι η ανανεωμένη έκδοση της ναυαρχίδας της Softweb, Softweb Business Suite. Συγκεκριμένα, είμαστε σε στάδιο επέκτασης της λύσης και ένταξης τεχνολογιών blockchain & machine learning σε αυτήν, χωρίς βέβαια να σταματάμε εδώ.

                                                                                                                           

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Interviews

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search