Telecoms

Πάνω από $260 δισ. οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στο Internet of Things

Πάνω από $260 δισ. οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στο Internet of Things

Δυνάμεις ανακτά η αγορά του Internet of Things (IoT) στην Ευρώπη. Για του λόγου το αληθές, οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στο IoT εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα $260 δισ. το 2024, δείχνοντας ανθεκτικότητα εν μέσω της παγκόσμιας αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του “Worldwide Internet of Things Spending Guide” της IDC, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να επενδύσουν περίπου $260 δισ. σε λύσεις, που σχετίζονται με το Internet of Things (IoT) το 2024.

Η διεθνής εταιρεία ερευνών προβλέπει ότι η αύξηση των δαπανών IoT θα επιταχυνθεί σταδιακά από το 2024 και μετά, με την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, καταγράφοντας πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 11,8%. 

Η πρόβλεψη αυτή τοποθετεί την αγορά του Internet of Things στην Ευρώπη στα επίπεδα των $370 δισ. έως το 2027. Η ανάπτυξη της αγοράς του IoT παρουσίασε ελαφρά επιβράδυνση τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των γεωπολιτικών και μακροοικονομικών επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Στην ανάλυσή της, η IDC υπογραμμίζει ότι το IoT θα πρέπει να θεωρείται ως ένας στρατηγικός παράγοντας, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους ανθεκτικότητας τους εν μέσω πρωτοφανών γεωπολιτικών, μακροοικονομικών προκλήσεων και προκλήσεων, που σχετίζονται με την υγεία.

Το ανοδικό ρεύμα στις ευρωπαϊκές δαπάνες IoT θα καθοδηγήσουν συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας, μεταξύ των οποίων αυτοί της μεταποίησης, των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και των επαγγελματικών υπηρεσιών.

Οι επενδύσεις σε δίκτυα ευρείας περιοχής χαμηλής ισχύος (LPWAN) αναμένεται να σημειώσουν σημαντική ανάπτυξη. Αυτά τα δίκτυα παρέχουν μια αποδοτική, μεγάλης εμβέλειας και οικονομικά αποδοτική συνδεσιμότητα για συσκευές IoT, που απαιτούν μόνο σπάνια μετάδοση μικρών ποσοτήτων δεδομένων.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

Η εικόνα δημιουργήθηκε με χρήση πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Telecoms

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search