Telecoms

Ανάγκη νέου οράματος στην ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη

Ανάγκη νέου οράματος στην ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη

Τον κώδωνα του κινδύνου για εξασθένιση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών κρούουν 26 θεσμικοί φορείς και μεμονωμένες εταιρείες του κλάδου.

Σε κοινό τους “μανιφέστο” οι εν λόγω φορείς, ανάμεσα στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων (ΕΤΝΟ) και η Ένωση Δικτύων Κινητής Τηλεφωνίας (GSMA), εκφράζουν φόβους για ψηφιακή υστέρηση της Ένωσης έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ.

“Μετά από δύο αιώνες στην πρωτοπορία της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας, τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Ευρώπη έχει χάσει δραματικά την αιχμή της. Οι ΗΠΑ και η Κίνα αναπτύσσονται ταχύτερα, για να δημιουργήσουν περισσότερη ευημερία και ένα πιο πράσινο και πιο προηγμένο ψηφιακό μέλλον, ενώ η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. συνεχίζει να εξασθενεί”, αναφέρει το κοινό κείμενο των 26 φορέων.

Οι εταιρείες του κλάδου εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για τον κατακερματισμό της αγοράς και για το ρυθμιστικό περιβάλλον. “Το όλο και πιο περίπλοκο και κατακερματισμένο ρυθμιστικό περιβάλλον έχει κάνει λιγότερο ελκυστικό για όλες τις εταιρείες να επενδύουν και να αναπτύσσονται γρήγορα στην Ε.Ε.”, αναφέρει το κείμενο, που υπογράφουν οι φορείς και οι εταιρείες του κλάδου.

Σε άλλο σημείο, το ίδιο κείμενο σημειώνει: “Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος συμμόρφωσης, απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων και αυξανόμενο κατακερματισμό στην ενιαία αγορά. Ενώ ο σκοπός της νομοθεσίας είναι συχνά η προστασία των πολιτών και των επιχειρήσεων, υπάρχουν πάρα πολλές απαιτήσεις για τις εταιρείες, που είναι αναποτελεσματικές, αυξάνουν τη γραφειοκρατία και αποκλίνουν μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.”.

Κάνοντας έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου των τηλεπικοινωνιών την καλούν “να χαρτογραφήσει επαρκώς και να αντιμετωπίσει επειγόντως τα βάρη και τα εμπόδια, που εμποδίζουν τις εταιρείες να συμμετέχουν σε διασυνοριακές δραστηριότητες, για να αποκτήσουν γρήγορα κλίμακα και να προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις”.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

Εικόνα: Denny Müller, Unsplash

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Telecoms

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search